37-годишен мъж от с. Слатино е задържан вчера от дупнишки полицаи за извършена кражба на пари от къща в селото. Деянието е извършено предния ден в часовете на отсъствие на собственичката. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.
Вчера е установен от дупнишки криминалисти извършителят на повреждане на чужда собственост в с.Яхиново – 52-годишен от с. Яхиново, преди няколко дена е счупил умишлено задно панорамно стъкло на л.а. „Ауди“ в селото. Работата по образуваното досъдебно производство продължава РУ Дупница.
Вчера кюстендилски полицаи са задържали 22-годишна жена от с. Фролош за хулиганска проява. Тя влязла в конфликт с работещите в магазин в с. Невестино, замеряла ги с предмети, подпалила рекламен плакат. Съставен й е акт по УБДХ, уведомен е дежурен прокурор.
Снощи на ул. „Стара планина“ в Кюстендил е възникнал скандал между двама мъже – на 55 и 59 г, прераснал в побой, по-младият е настанен в кюстендилската болница без опасност за живота, на другият е оказана медицинска помощ и е задържан с полицейска заповед. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.
2 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН – единият е причинен поради самозапалване в комин, другият поради небрежност. Щети не са допуснати. 2 спасителни операции са проведени/за жителя  на с. Сажданик ви съобщих вчера/ оказване на съдействие да бъде закаран до екип на ЦСМП възрастен мъж и спасяване на коте.