Вчера дупнишки полицаи са установили и задържали 19-годишен извършител на кражба. Сигналът за отнета чанта с лични документи и пари от незаключен и паркиран на ул. „Трети гвардейски полк“ л.а. „Волво“ е подаден в  полицията в Дупница от потърпевшия. По негови данни деянието е извършено за времето от 16.20 до 17.00 ч. Предприети са незабавни действия и служителите установили извършителя  в широкия център на града. Той е известен на полицията с множество противозаконни деяния, от Севлиево е. От него са иззети откраднатата чанта с лични документи, кредитни карти и 200 евро. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор. 

4 бързи полицейски производства са образувани в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества – служители на РУ Рила са установили 67-годишен водач на л.а. „Шкода“ да управлява с 1.26 промила алкохол в издишания въздух, проверката е извършена в района на Кочериново, водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ, автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване; в с. Мломолово бобовдолски полицаи са установили 31-годишен водач на л.а. „Сеат“ да управлява след употреба на наркотично вещество. Тестът е направен с техническо средство, водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ, задържан е с полицейска заповед; в с. Големо село е установен 45-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ да управлява с 1.25 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство, взета му е кръвза анализ, водачът е задържан; в Кюстендил е установен 41-годишен водач на л.а. „Тойота“ да управлява с 1.22 промила алкохол в издишания въздух, взета му е кръв за анализ. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване, водачът е задържан с полицейска заповед. За случаите е уведомена прокуратурата.

Служители на РУ Кюстендил са осъществили оперативно-издирвателни действия в условията на неотложност след подаден сигнал за издирване на малолетно момиче, което е напуснало дома си. Детето е установено – в добро здравословно състояние, предадено е на семейството.

В края на миналата седмица е постъпил сигнал за нанесен побой на 37-годишен мъж  в района на жп гарата в с. Копиловци от 3-4 мъже. Потърпевшият е установен в кюстендилската болница, със счупен глезен е. Двама от нападателите също са установени – 51-годишен мъж от селото и 21-годишният му син. Бащата е задържан с полицейска заповед. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

54-годишен кюстендилец е задържан в ареста на РУ Кюстендил за упражнено домашно насилие. Нанесъл е побой на съпругата си, тя е настанена в кюстендилската болница с 2 счупени ребра. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в полицията в Кюстендил е заявена кражба на множество вещи от къща в с. Ваксево – моторен трион, ел. двигатели, пералня, помпи за вода, автомобилни гуми с джанти, ракия. Проникването в имота е осъществено чрез взломяване на врати и прозорец. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор. 

9 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта в края на миналата седмица, 3 от тях са нанесли щети. Пожарът в  барака в с. Раненци е причинен поради небрежно боравене с открит огън, бараката е изгоряла. Няма пострадали хора. Пожарът в л.а. „Алфа Ромео“ е причинен от самозапалване, възникнал е в района на с. Усойка, унищожен е двигателен отсек, няма пострадали хора. Пожарът в къща в гр. Рила е причинен поради строителна неизправност, изгорели са 6 греди и 20 кв. м каратаван. Спасена е останалата част от къщата. Няма пострадали хора.