Вчера криминалисти от РУ Кюстендил са установили 46-годишен жител на гр. Радомир, обявен за общодържавно издирване по образувано досъдебно производство; издирено е и 15-годишно момиче, обявено за общодържавно издирване като лице, напуснало дом за временно настаняване. Уведомени са  издирващите  ги структури.

През изминалата нощ е получен сигнал в Оперативната дежурна част на ОДМВР – Кюстендил, за прободен с нож мъж в кв. „Румена Войвода“ в Кюстендил. Пострадалият мъж е местен жител /40 г./. Настанен е по спешност в кюстендилската болница. Полицейските екипи са установили извършителя на деянието /29 г./, настанен е в психиатричното отделение на кюстендилската болница. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

3 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта, единият е нанесъл щети – в къща в кв. „Въртешево“ са изгорели 5 кв. м покривна конструкция и дървена ламперия. Пожарът е причинен поради самозапалване, спасена е останалата част от покрива и сградата.