Вчера кюстендилски криминалисти са установили трима души, обявени за издирване – двама от тях са били обявени за общодържавно издирване с наложена мярка принудително довеждане, един – на местно издирване. Работата с тях по образуваните досъдебни производства продължава.

Вчера при проведени процесуално-следствени действия от кюстендилски криминалисти в къща в с. Багренци, обитавана от 57-годишен местен жител са открити и иззети въздушна пушка, кутия с метални сачми. Действията са предприети след постъпила жалба от собственичка на котка за причинена смърт на животното с проявена жестокост. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано вчера в РУ Дупница за нарушаване на установения ред и подправени идентификационен номер на л.а. ВАЗ, фирмена собственост. За случая е уведомен дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са образувани  в РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на алкохол – около 19.30 ч снощи 60-годишна водачка на л.а. „Фиат“, движейки се с несъобразена скорост, на пътя Кюстендил- с. Соволяно навлиза в лентата за насрещно движение и реализира ПТП с л.а. „Ауди“. Няма пострадали. Тестът за употреба на алкохол на водачката на фиата е отчел резултат 1.98 промила алкохол в издишания въздух, задържана е с полицейска заповед; през изминалата нощ полицаи от Кюстендил  са установили 34-годишен водач на л.а. „Дачия“ да е управлява с 2.69 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена на ул. „Св. Мина“ в града, тестът е направен с техническо средство. Водачът е задържан с полицейска заповед. За случаите е уведомена прокуратурата.

Досъдебно производство е образувано вчера за повреждане на чужда собственост –счупени са странични огледала на л.а.“Фолксваген“, за случая е уведомена прокуратурата.

Вчера екип на РСПБЗН – Дупница, е отстранил надвиснала ламарина от покрив на жилищна сграда в жк „Бистрица“ в града.