Кюстендилски полицаи са задържали двама мъже /на 38 и 48 г./ за нанесен побой на техен познат. Пострадалият – 38-годишен кюстендилец, е закаран за оказване на медицинска помощ в местната болница, с фрактура на черепа е.  Инцидентът е възникнал на 21 януари малко след 23.30 ч на ул. „Прогона“ в Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Кюстендилски криминалисти са установили 40-годишен мъж от с. Слокощица, който умишлено е повредил чужда собственост – л.а. „Ауди“. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, изяснява се съпричастност на извършителя и към други противозаконни деяния.

Досъдебно производство е образувано в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на МПС с регистрационни табели, издадени за друго МПС. 56-годишният водач на л.а. „Рено“ е проверен от пътни полицаи в събота през нощта в гр. Бобошево. За случая е уведомен дежурен прокурор.

50-годишен мъж е унищожил камери – етажна собственост, монтирани във входа на жилищен блок в жк „Бузлуджа“ в Кюстендил. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

2 досъдебни производства са образувани  - в РУ Кюстендил и РУ Бобов дол, за нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа. Единият от извършителите е установен и задържан – 34-годишен е присъдинил къщата си в с. Вратца към мрежата. За случаите е уведомена прокуратурата.

3 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица, щети не са допуснати. Оказана е техническа помощ на медицински екип да обслужи пациент в Бобов дол.