Вчера в РУ Бобов дол е постъпил сигнал от електропреносно дружество за неправомерно присъединяване към мрежата на апартамент в града, което води до непълно отчитане на потребената ел. енергия. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, по случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

Снощи служители на РУ Дупница са задържали с полицейска заповед 47-годишен жител на с. Яхиново за управление на МПС след употреба на алкохол. Проверката е извършена около 23.00 ч в центъра на селото. Тестът на водача е отчел резултат 1.76 промила алкохол в издишания въздух, водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомена е прокуратурата.

Вчера в сектор „Пътна полиция“ на ОДМВР – Кюстендил, е представен за регистрация л.а. „Ауди“, при извършване на проверката служителите установили, че двигателят е със заличени номера. Автомобилът е иззет на паркинг на МВР до изясняване на случая,  образувана е преписка.

1 пожар е възникнал през изминалото денонощие, екипът на РСПБЗН – Кюстендил, не е допуснал щети. Пожарът е причинен поради неправилно ползване на нагревателни уреди в жилище в Кюстендил, няма пострадали хора.