За времето от 30.12.2022 г. до 2.1.2023 г. на територията на Кюстендилска област са разкрити 2 извършени престъпления – установени и задържани са извършители на кражби на мобилни телефони – единият е 41-годишен и е отнел телефона на 17-годишно момиче, другият е 33-годишен и е извършил кражбата от таксиметров автомобил, двамата са дупничани. Работата по образуваните досъдебни производства продължава РУ Дупница; образувани са 34 бързи досъдебни производства за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотиттчно вещество – 30-годишен водач на л.а. „Пежо“ е управлявал с 2.79 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена на ул. „Македония“ в Кюстендил с техническо средство; 44-годишен софиянец е установен в Дупница да управлява л.а. „Форд“ след употреба на наркотично вещество , 23-годишен дупничанин е проверен на ГП Е 79 от пътни полицаи, управлявал е л.а. „Пежо“ след употреба на наркотик. Водачите са задържани с полицейска заповед.

Кражби на пари от къщи в с. Пиперков чифлик, с. Друмохар и кюстендилския квартал „Изток“ са заявени в РУ Кюстендил в навечерието на Новата година, местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, уведомени са дежурни прокурори.

Вчера в РУ Бобов дол е заявена кражба на авторадио от л.а. „Опел“ в с. Мламолово. Проникването в автомобила е осъществено чрез счупване на предно стъкло на автомобила. Досъдебно производство е образувано по случая.

7 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата година. 3 от тях са нанесли щети. Късо съединение е причинило запалване в л.а. „Сеат“ в Дупница, унищожена е ел. инсталация и салон на автомобила, 5 кв. м покривна конструкция са изгорели при пожар в сграда в с. Скрино, причината е късо съединение, спасена е сградата. Пожар в планински заслон в землището на с. Ломница е унищожил заслона, дърва за огрев, мебели. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Кюстендил, спасени от огъня са 20 дка иглолистна гора. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил.