16-годишен извършител на грабеж в Дупница е установен и задържан от служители на местното полицейско управление. Сигналът за нападната възрастна жена, от която е отнето портмоне с пари и документи е постъпил чрез тел.112 в 12.10 ч. Деянието е извършено в пешеходен подлез при спирка „Марек“ в града.Служителите предприели незабавни действия, оказана е помощ на потърпевшата, а малко по-късно е установен и задържан и извършителят на деянието, у него са били и крадените вещи – портмонето с 490 лв. и лични документи. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера криминалисти от РУ Кюстендил са установили двама души, обявени за общодържавно издирване. 57-годишен мъж от София, издирван от Националната следствена служба, и 28-годишна жена от Казанлък, тя е била в неизвестност от 29 януари, когато е напуснала дома си. Уведомени са издирващите ги структури.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на пистолет и 50 патрона и около 300 лв. от къща в града. Дежурна полицейска група е извършила оглед на местопроизшествието, образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.