Снощи, малко след 21.30 ч е постъпил сигнал в ОДМВР – Кюстендил, че противозаконно е отнет л.а. „Дачия“, който е бил паркиран пред дома на собственика в града. Предприети са незабавни издирвателни действия, уведомени са служители на съседните дирекции и автомобилът е установен да влиза в Благоевград, управляван от 30-годишна кюстендилка. Тя е задържана в ареста на РУ Благоевград, работата по случая продължава РУ Кюстендил, уведомен едежурен прокурор.

Вчера е постъпил сигнал в РУ Кюстендил, че е пронинкнато в училище „Андон и Стойна Виячеви“. При извършения оглед на място служителите установили 65-годишен местен жител в неадекватно и безпомощно състояние. Закаран е от екип на ЦСМП в кюстендилската болница, по случая е образувана преписка в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на чанта със 100 лв. от л.а., паркиран пред дома на собственика в града, в РУ Бобов дол е заявена кражба на пари от апартамент в града. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства.