23-годишен дупничанин е задържан вчера с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка полицаи са иззели от него почти 60 грама канабис. Проверката е извършена на ул. „Хисаря“ в града. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

72-годишен водач на л.а. „Ситроен“ е задържан вчера от служители на РУ Дупница за управление след употреба на алкохол. Тестът е направен с техническо средство. Резултатът е 1.39 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена в с. Ресилово. Водачът е дал кръв за анализ. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи при проверка на л.а. „Фолксваген“, управляван от 43-годишен водач, полицаите са установили, че водачът е употребил алкохол. Дрегерът е отчел резултат 1.70 промила. Проверката е извършена в Сапарева баня,  бързо полицейско  производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

4 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта, щети не са допуснати. Всички пожари са причинени поради небрежност. Оказана е техническа помощ по 2 сигнала.