66-годишен мъж от гр. Бобошево е задържан в края на миналата седмица с полицейска заповед. Той е отправил заплаха към свой съсед, с когото имали влошени отношения. При осъществените процесуални действия от служители на РУ Дупница в имота му са открити и иззети 9 стръка канабис, казан за ракия, 400 л ракия, въздушна пушка и газов пистолет. Процесуалните действия са осъществени на 30 май  с разрешение на съдия. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата. 

45-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ е задържан от дупнишки полицаи за управление след употреба на алкохол. Проверката е извършена на ГП Е 79, дрегерът е отчел резултат 1.69 промила алкохол в издишания въздух. Водачът не е дал кръв за изследване. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

2 сигнала за повреждане на чужда собственост са постъпили вчера в РУ Кюстендил – унищожени са гуми, спукани са стъкла на, повредени са чистачки на 3 автомобила в района на ул. „Бузлуджа“. Образувани са 2 досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

77-годишен водач на мотоциклет е пострадал при ПТП вчера. Той е загубил контрол над мотоциклета и се е ударил в ограда на имот в с. Долно Уйно. Настанен е в кюстендилската болница с временна опасност за живота. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на затвора в Бобов дол са подали сигнал в РУ Бобов дол за открити 100 хапчета в шкаф на изтърпяващ присъда 37-годишен мъж. Видътът им  е установен с полеви наркотест, реагирали са на метамфетамин. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица служители на РУ Кюстендил със съдействието на Общината са установили извършителя на повреждане на общинска собственост – 42-годишният местен жител е събарял сандъчета с цветя, поставени на парапетите на мостовете по улица „Раковски“,  а 6 от тях след като ги е демонтирал ги е продал. Работата по случая продължава, уведомена е прокуратурата.

Досъдебно производство е образувано вчера в РУ Дупница за управление на нерегистрирано МПС. 24-годишният водач от Сапарева баня е установен да управлява мотора в района на града. За случая е уведомен дежурен прокурор.

45-годишен софиянец е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Рила за упражнено насилие към партньорката си. Двамата гостували на техни близки в Рила. По данни на заявителката е ударена със стъклена чаша по главата. Раната е обработена в ЦСМП в Благоевград и 53-годишнта жертва на насилие е освободена. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 3 пожара, оказали са техническа помощ при постъпили 4 сигнала. Единият от пожарите е нанесъл щети. Възникнал е през изминалата нощ в барака в с. Слокощица, унищожени са 10 кв. м от бараката, 4 автомобилни гуми, 1 гума за ремарке, сено. Спасени от опожаряване са 2 МПС, ремарке, 2 двигателя за автомобили и части. Предполагаема причина за възникването на пожара е небрежнос/хвърлен недоугасен фас от цигара/.