На 18 септември служители на РУ Дупница са установили в крайпътна канавка край АМ „Струма“/ в района на с. Блатино/ трима чужденци без документи за самоличност, двама от тях – на 34 и 21 г., се представят за граждани на Ймен, третият/19 г./ - за гражданин на Сирия. Той е бил с фрактура на коляното, закаран е за лечение в столична болница, без опасност за живота е. Гражданите на Ймен са предадени на дирекция „Миграция“ и са настанени в Дом за временно настаняване на чужденци в столицата.

Бързо полицейско производство е образувано в края на миналата седмица в РУ Бобов дол за управление на МПС след употреба на алкохол. 41-годишният водач на л.а. „Тойота“ е проверен в с. Мламолово, задържан е с полицейска заповед, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски полицаи са задържали 46-годишен кюстендилец за притежание на наркотично вещество – установен е на ул. „Цар Освободител“ с 7 шишета метадон. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица при проверка на товарен автомобил „Ивеко“ пътни полицаи са установили, че водачът управлява след употреба на наркотично вещество, задържан е. Проверката е извършена в района на с. Пиперков чифлик. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица при извършена проверка на 20-годишен мъж кюстендилски полицаи са открили и иззели от него опаковка канабис, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Младият мъж е задържан с полицейска заповед, образувано е досъдебно производство по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера 41-годишен кюстендилец е загубил контрол над управлявания от него л.а. „Сеат“ и се е преобърнал в страни от пътя. Инцидентът е възникнал на пътя Кюстендил – Дупница. Водачът не е пострадал, при направения тест за употреба на алкохол дрегерът е отчел резултат 1.03 промила. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявена кражба на пари и златни накити от апартамент в града. По данни на заявителите кражбата е извършена за времето от 14 до 18 септември, докато са отсъствали. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

8 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта в края на миналата седмица, щети е нанесъл 1 от тях. В апартамент в Кюстендил е унищожено домакинско имущество, собственикът е открит в безпомощност на терасата на жилището, закаран е в кюстендилската болница. Пожарът е причинен поради небрежност/от цигара/, потушен е от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил.