Вчера дупнишки полицаи при извършена проверка на 45-годишен софиянец са открили и иззели 3 опаковки с бяло прахообразно вещество – метадон. Видът му е установен с полеви наркотест. Проверката е извършена в града, притежателят на метадона е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Досъдебно производство е започнато по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 48-годишен мъж за извършена кражба на бутилка марков алкохол от търговски обект в града. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

2 бързи полицейски производства са образувани вчера за управление на МПС след употреба на алкохол. Едното е в РУ Кюстендил – 72-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ е управлявал с 1.40 промила алкохол, задържан е за 24 часа в полицейския арест. Другото производство е започнато в РУ Рила – 54-годишен водач на л.а. „Фиат“ е управлявал с 0.59 промила алкохол в издишания въздух, проверката е установила, че водачът управлява автомобила си в условията на влязла в сила присъда лишаване от правоуправление. Отказал е да му бъде взета кръв за анализ.

73-годишна пешеходка е пострадала при ПТП в с. Яхиново. Инцидентът е възникнал на 7 февруари – била е блъсната от сметопочистващ автомобил в момент в който се е подхлъзнала на заледеното пътно платно. Пострадалата е със счупена ключица. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

2 пожара са гасили в края на миналата седмица екипи на РСПБЗН в Кюстендилско, щети не са допуснати.