Вчера служители на РУ Рила са задържали с полицейска заповед за 24 часа 43-годишен дупничанин за нарушаване на ограничителна заповед. Малко преди 15.00 ч той е посетил жилището на майка си в с. Драгодан, където след скандал е последвала физическа саморазправа. Пристигналият автопатрулен екип е задържал лицето в близост до къщата на майка му. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е започнато досъдебно производство за отправена закана от 46-годишен мъж за убийство на баща му. Инцидентът е възникнал в апартамента им в града. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В РУ Кюстендил е образувано досъдебно производство за повреждане на чужда собственост. Собственикът на автомобил „Мерцедес“ е подал сигнал тази сутрин в 4.50 ч, че е счупено задно панорамно стъкло на паркирания на ул. „Ропотамо“ автомобил. За случая е уведомен дежурен прокурор.

През изминалото денонощие екипи на РСПБЗН са оказали техническа помощ по 3 сигнала – местопроизшествие с възникнало ПТП в с. Невестино, отстраняване на паднало дърво на пътното платно в с. Слокощица, отводняване на мазе в Дупница.