Вчера служители на РУ Кюстендил са задържали 2 момчета на по 17 години за грубо нарушаване на обществения ред и арогантно отношение към съседите им в града, преминаващи граждани и полицейски служители. При задържането са оказали съпротива, заплахите и заканите за убийство към служителите на реда са продължили както по време на задържането им, така и в кюстендилската болница, където са закарани за освидетелстване. Момчетата са били във видимо неадекватно състояние. Единият е попадал в полезрението на инспекторите от Детската педагогическа стая с противообществени прояви. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на РУ Дупница са задържали 26-годишен мъж от с. Яхиново за притежание на наркотични вещества. При извършената проверка от него са иззети 13.9 грама канабис и 10.7 грама амфетамин. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е започнато досъдебно производство за управление на л.а. „Сузуки“, който не е билрегистринан по надлежния ред. Проверката е извършена в с. Сапарево, автомобилът е бил управляван от 34-годишен жител на селото. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера - в РУ Кюстендил и РУ Дупница, са заявени 2 повреждания на чужда собственост. В Кюстендил са счупени 2 странични огледала на л.а. „Форд“, който е бил паркиран в близост до дома на собственика, в Дупница е повреден преден капак на товарен автомобил, счупено е предно панорамно стъкло, автомобилът е фирмена собственост и е бил паркиран на ул. „Игумен Йосиф“.

Вчера екип на РСПБЗН – Кюстендил, е оказал техническа помощ за улавяне на змия в двор на къща в с. Цървеняно; екип на РСПБЗН – Дупница, е гасил пожар в сухи треви в с. Блатино, щети не са допуснати, спасени са от огъня 300 дка иглолистна гора.