17-годишен младеж е задържан с полицейска заповед в края на миналата седмица в ареста на РУ Кюстендил. Криминалистите са извършили проверката на ул. „Иглика“ в града, от младежа е иззета цигара с канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

31-годишен мъж е задържан от дупнишки полицаи за извършен грабеж. Около 1.30 ч на 3 април пред заведение в Дупница той е употребил сила и е отнел от 35-годишен негов познат мобилен телефон и кожен калъф с документи. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Рила вчера за управление на МПС след употреба на алкохол. При проверка на л.а. БМВ в Кочериново, пътните полицаи установили, че водачът е зад волана с 1.64 промила алкохол. Тестът е направен с техническо средство. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Водачът е 53-годишен и е от Благоевград. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера при ПТП, възникнало в началото на с. Таваличево между л.а. „Хюндай“ и л.а. „Опел“, са пострадали двама души. 80-годишният водач на хюндая е навлязъл в насрещното движение и е последвал челен сблъсък с опела. Пострадали са 78-годишният водач на опела – натъртвания в гръдния кош, и пътничката/77 г./ - с фрактура на ръцете е. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица, щети не са допуснати, вчера е оказана техническа помощ за отстраняване на кабели, паднали върху дърво, по алеята към „Хисарлъка“ в Кюстендил.