Вчера кюстендилски полицаи са задържали 27-годишен гражданин на Република Германия. При извършена проверка той е представил СУМПС, издадено в Република Румъния, направена е справка чрез контактния център на МВР и е установено, че свидетелството, с което се представя, е неистинско. Задържаният ще остане 24 часа в полицейския арест. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство за управление на МПС след употреба на алкохол е образувано в РУ Рила в събота. Пътните полицаи установили при проверка, че 65-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ управлява с 1.66 промила алкохол. Тестът е направен с техническо средство, водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В събота вечерта в РУ Дупница е заявена кражба на 5200 евро и 4000 лв. от къща в града. Проникването е осъществено чрез взлом, а парите са били в метална каса. Досъдебно производство е започнато по случая, уведомен е дежурен прокурор.

В събота в РУ Кюстендил е заявена кражба на около 3000 лв. от административна сграда в с. Копиловци, проникването е осъществено чрез взлом, а касата с парите е отворена с подбран или подправен ключ. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екип на РСПБЗН – Дупница, е гасил пожар в сухи треви в с. Крайници, материални щети не са допуснати, спасени са 500 дка жито от опожаряване. Пожарът е причинен поради небрежност.

Екипи на районните служби ПБЗН са оказали техническа помощ в края на миналата седмица по 3 сигнала за отстраняване на паднали дървета на пътното платно.