Преносимите камери за инспекция на тръбопроводи, които „Кюстендилска вода” ЕООД придоби през месец февруари, намалиха значително срока за отстраняване на аварии.

Дружеството придоби 1 бр. преносима камера f 40 до f 200, за инспекция на тръбопроводи, със самонивелираща се глава и 1 бр. преносима камера f 200 - f 500, за инспекция със самонивелираща се глава - роботизирана и е предназначена освен за водопроводи, и за канализационни тръби.

Чрез новата техника в с. Копиловци е установена скрита авария на азбесто-циментова тръба ф 100. По този начин, на 13.05.2024 г., за кратко време, е констатирано и запушване на довеждащия водопровод от речно водохващане до напорния резервоар за селото. Водоподаването е възстановено. 

На 29.04. е установено намаляло количество вода на облекчаваща шахта преди хлорната станция за гр. Рила и гр. Кочериново. След извършени проучвателни действия от страна на екип на „Кюстендилска вода” ЕООД, с помощта на инспекционна камера е установено запушване на довеждащия водопровод .На следващият ден проблема е отстранен.