Екипи на водния оператор „Кюстендилска вода” успяха да отстранят изключително сложна авария, причинена от придошлите води на р. Елешница на водохващането на с. Ваксево, в землището на с. Страдалово, община Невестино.

В събота -17.02.2024 г., излизайки от коритото си, реката къса стоманен водопровод f 159, в резултат на което водоподаването към с. Ваксево е преустановено. Въпреки тежките условия – високото ниво на водата и невъзможността за преминаване на техника, работата по отстраняване на аварията започва още в същия ден от дежурни екипи. В неделя – 18.02.2024 г., за времето от 8:00 до 18:30 вечерта, други три екипа с помощта на специализирана техника успяват да възстановят водопровода и да отстранят аварията.

В продължение на няколко часа служителите на „Кюстендилска вода” ЕООД почистиха речното корито и обособиха път за техниката, обясни Борислав Панев – технически ръководител направление „Технически райони”. В помощ на аварийните екипи са се притекли местни жители. Съдействие е оказано от кметския наместник на с. Ваксево и от Община Невестино. 

Водоподаването към населеното място е възстановено.