14-дневната заболяваемост в Кюстендилска област е 906,37 на 100 хил. души население.

Лицата със завършен ваксинационен цикъл на територията на областта са 29 495, като за вчерашния ден са поставени 409 дози.

За изминалото денонощие новите положителни проби за Ковид-19 са общо 67. Новозаразени лица има в общините: Дупница – 27, Кюстендил – 26, Сапарева баня – 5, Бобов дол – 4, Кочериново – 2, Рила – 2 и Трекляно – 1, съобщават от РЗИ – Кюстендил.

В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 53 души. Трима са на интензивно лечение.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 59 лица. Трима души са на интензивно лечение.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 54 пациенти. Един е на интензивно лечение.

Информацията относно броят и състоянието на хоспитализираните пациенти е динамично променяща се.

През изминалото денонощие има починали петима души /това са лица, които са били лекувани и в болници извън област Кюстендил/: мъж на 65 г., жена на 79 г. и мъж на 82 г. от община Кюстендил; от община Дупница – жена на 78 г. и мъж на 83 г. Една чат от лицата не са имали придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.