Положителните случаи на коронавирусна инфекция в област Кюстендил за изминалото денонощие са 84. Новозаразени лица има в общините: Кюстендил – 46, Дупница – 27, Сапарева баня – 3, Бобов дол – 3, Кочериново – 2, Рила – 2 и един нов случай в Трекляно, съобщават от Областния кризисен щаб. Взетите и изпратени за изследване проби през вчерашния ден са общо 109.

Към този час 56 са хоспитализираните лица в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Един от пациентите е все още интубиран, шестима други са в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

Caption

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - град Дупница са настанени за лечение 29 души, но в рамките на деня ще бъдат изписани шестима излекувани. От настанените за лечение 14 са на кислородна терапия, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница към този час са хоспитализирани 20 души. От тях 15 са на кислородна терапия, останалите са в задоволително състояние. До края на деня ще бъдат изписани част от пациентите, които са в сравнително стабилно общо състояние.

През изминалото денонощие има починали трима души – жена на 76 г. от община Кюстендил, мъж на 63 г. от община Дупница и мъж на 61 г. от община Сапарева баня. Две от лицата са имали тежки придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.