За изминалите два дни /събота и неделя/ новите случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област са общо 145. В община Кюстендил положителните проби са 78, в община Дупница – 39, новите случаи в Бобов дол са 13, в Сапарева баня – 5, а в Кочериново – 4. Трима души са новозаразени в община Невестино, двама в Рила и един в Трекляно, съобщават от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - град Дупница са хоспитализирани 36 души. От настанените за лечение 25 лица са на кислород.

Хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са 73 лица. Един от тях е интубиран, по-голяма част от останалите пациенти са на кислород.

22-ма души са настанени за лечение в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях 12 лица са на кислород, има и един интубиран, който е в критично състояние.

Петима души, с положителни проби за инфекцията, са починалите през изминалите два дни. Това са мъж на 70 г. и жена на 74 г. от община Кюстендил, както и трима мъже от община Дупница – двама на по 77 г. и един на 62 г. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.