Общо 43 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите 24 часа. 
Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 14, Дупница – 19, в Бобов дол и Сапарева баня по 3 и по един нов случай в общините Рила, Невестино, Трекляно и Кочериново, съобщават от Областния кризисен щаб. 
 
В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 36 лица.От тях двама са на интензивно лечение, а останалите пациенти са на кислородна терапия и в средно тежко състояние. 

 

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 64 души. От тях трима са на интензивно лечение, а други девет са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние. 

 

Към днешна дата 37 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях петима са на интензивно лечение, а 22-ма други са на кислород и в средно тежко състояние. 

 

През изминалото денонощие има починали трима души – жени на по 68 г., 76 г. и 86 г. от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания.

Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.