През изминалото денонощие в област Кюстендил има 47 нови положителни случаи с коронавирусна инфекция. По общини новозаразените са: Кюстендил – 33, Дупница – 4, Рила – 3, по две са положителните проби в Сапарева баня, Кочериново и Бобов дол, един е новият случай в Трекляно, съобщават от Областния кризисен щаб.

Шест лица са настанени за лечение към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница. Двама от пациентите са на интензивно лечение и в много тежко състояние, останалите са в средно тежко.

Към днешна дата четирима са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Трима от тях са на кислородна терапия.

74 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил. Двама от тях са интубирани и в реанимация, други десетима са в много тежко състояние, по-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалото денонощие са починали трима души от община Кюстендил. Това са: жена на 84 г. и двама мъже на 61 г. и 62 г.. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.