Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов апелира за повишено внимание и спазване на противоепидемичните мерки от страна на гражданите. По думите му ситуацията в общината е тревожна.

До края на седмицата предстои да се проведе заседание на Областният кризисен щаб, на което ще се вземат решения относно мерките на територията на Област Кюстендил.

"Нашето предложение до колегите ще бъде прекъснат образователният процес за децата от 1 до 4 клас и те да преминат на онлайн обучение от понеделник. Внимателно следим и състоянието в детските градини на този етап те ще останат отворени, но децата от 1 до 4 клас с оглед повишената не само преносимост но и заболяемост, виждате в национален мащаб сред децата трябва да бъдем изключително внимателни. Виждаме вече, че в болниците се откриват детски легла" заяви кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.

"Призовавам отново всички за спазване на мерките. Английският щам е безпощаден, както виждате вече са болни цели фамилии, а не един човек в семейство." допълни кметът Паунов

Паунов припомни, че още при първите симптоми трябва да се установи контакт с личния лекар и да се пристъпи към самоизолация.