Има два нови случая на заразени с коронавирус в Кюстендил. Това са пациенти, които са били на лечение в София и от там са привнесли заразата. Единият от случайте е на мъж, който е опериран в софийска болница и след прибирането му у дома е диагностициран с Коронавирус. Другият случай е на жена, която се прибира след химиотерапия и след прибирането и удома също е диагностицирана с Коронавирус.
 

"Благодаря на всички, че постъпихме като истински българи, истински християни и не създадохме предпоставка да има коментари, че църквите и храмовете биха могли да бъдат някаква заплаха или че вярващия човек може да заплашва своите съграждани и сънародници. Благодаря за това, че спазихме предписанията и нямаше струпвания и заплахи за зараза на околните. Надявям се всичко това да бъде пренесено в ежедневието на всеки от нас, защото ключовото е това." поздрави кюстендилци кметът на Община Кюстендил Петър Паунов

Към момента 8 човека се лекуват от Ковид - 19 в кюстендилската болница "д-р Никола Василиев". Има двама пациента, чието състояние се оценява като стабилно и могат да бъдат изписани, но се чака резултат от лабораторното изследване.

"Маските са за да се носят на носа и устата. Нека всички да се съобразяваме с предписанията, които са дадени, защото с развихрянето на епидемията ще бъдат принудени правоохранителните органи да вземат все повече и по-строги мерки." апелира Петър Паунов.

В момента Кооперативният пазар в Кюстендил не работи. Вероято ще бъде отворен в края на седмицата.