От Държавен фонд „Земеделие“ предупреждават земеделските производители, че от началото на годината върви нов вид телефонна измама. Измамниците се свързват по мобилните телефони със стопаните, като се представят за служители на фонда. Заблуждават ги, че срещу 120 лв. ще им бъде възобновена регистрацията като земеделски производители, която им била служебно прекратена. Чрез куриерска пратка лицето щяло да получи необходимите документи, като заплати исканата сума за „услугата“.

Регистрацията за земеделски производители е безплатна, припомнят от ДФ „Земеделие“. В тази връзка ръководството на фонда призовава всички земеделски стопани да бъдат бдителни и при съмнения за измами да сигнализират както ДФЗ, така и органите на МВР.

снимка: Кюстендил Инфо

Сигнали за корупция, незаконни или неправомерни действия или бездействия на длъжностни лица от администрацията на ДФ „Земеделие" могат да се подават в писмен или електронен вид и постъпват в Централно управление на Фонда, чрез, регистриране в деловодната система на ЦУ или ОД на ДФ „Земеделие“, по електронна поща на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на телефон 0700-106-16.

Сигналите за новия вид ало - измами са постъпили на горещата линия на Държавен фонд „Земеделие“.