Вчера при проведени неотложни издирвателни действия кюстендилски криминалисти са установили малолетно момче, издирвано по молба на майката. Детето е предадено на майката в добро здравословно състояние.

Досъдебно производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за повреждане на чужда собственост – повредени са оградна мрежа захранващ кабел на изграждащ се фотоволтаичен парк в землището на с. Коняво, по данни на заявителя деянието е извършено от лица, пречещи срещу изграждането на такива паркове. За случая е уведомен дежурен прокурор.

2 извършени кражби са заявени вчера в РУ Дупница – на портфейл с пари и лични документи от 35-годишна жена в търговска верига в града и на 2 портфейла с голяма сума пари в различна валута от заведение в Дупница, по данни на заявителя кражбата е извършена за времето от 6 април до вчера. Досъдебни производства са образувани по случаите, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи в Дупница е намерен починал 38-годишен мъж в жилището си от майка му. При извършения оглед на място  следи от насилие не са установени. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Днес се провежда  СПО по широкообхватния метод на път II-62. Операцията е разпоредена от ГДНП – МВР и се осъществява от служители на ОДМВР, НАП, ДАИ, Агенция „Митници“, ТОЛ полиция.