Вчера служители на РУ Рила са извършили проверка в животновъден обект в гр. Кочериново заедно с представители на БАБХ – София, и ОДБХ – Кюстендил. В обекта са открити труповете на 6 крави, 4 от тях са били в напреднала фаза на разложение. Собственикът на животновъдния обект е отсъствал по време на проверката. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Рила, уведомена е прокуратурата.

Снощи кюстендилски полицаи са задържали 19-годишен водач на л.а. „Форд“ за управление след употреба на наркотични вещества. Тестът е направен с техническо средство, проверката е извършена на ул. „Бузлуджа“ в града. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на 34 плодни дръвчета от имот в с. Стенско е заявена вчера в РУ Кюстендил. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място. Образувано е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост /повредени са покривни плочки на площадка до черквата в с. Ново село/ . Досъдебно производство е образувано по случая.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на 1000 лв. от къща в града.Проникването е осъществено през незаключена врата. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.