83-годишна жена, адресно регистрирана в столицата и обявена за безследно изчезнала с телеграма на СДВР по молба на дъщеря й, е открита от кюстендилски криминалисти в с. Невестино при проведени неотложни издирвателни действия вчера. Жената е в добро здравословно състояние, уведомена е издирващата я структура.

Лек автомобил БМВ, обявен за издирване чрез ШИС - Германия, е открит вчера от служители на РУ Кюстендил в имот в землището на с. Жиленци. Автомобилът е бил без регистрационни табели и с множество  повреди от произшествие. Иззет е с протокол за доброволно предаване от 42-годишния ползвател на имота. Репатриран е до паркинг на ОДМВР. Уведомена е дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ – МВР. 

Вчера служители на РУ Бобов дол са задържали 43-годишен водач на л.а. „Сеат“ за управление след употреба на алкохол. Проверката е изършена в района на с. Мламолово, тестът с дрегер е отчел резултат 1.97 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ.   Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.