Вчера служители на РУ Рила са установили в Кочериново 15-годишно момиче от Радомир, което е било обявено за общодържавно издирване на 5 май. Детето е предадено на майката в добро здравословно състояние.

През изминалата нощ е задържан от рилски полицаи  54-годишен водач на л.а. „Сузуки“, управлявал след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 1.82 промила.  Водачът е дал кръв за изследване. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски пътни полицаи са установили 36-годишен водач на л.а. „Ауди“ да управлява по време на едногодишен срок на наложено му административно наказание лишаване от правоуправление. Проверката е извършена в района на с. Пиперков чифлик, водачът е софиянец. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е образувано досъдебно производство за принуда – 47-годишен мъж от с. Яхиново е упражнил насилие, за да качи в автомобила си бившата си приятелка, действието се е развило около 18.00 ч. на ведомствен паркинг в града. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера на път Е79 – в района на пътен възел Кочериново, е възникнало ПТП между л.а.“Форд“, управляван от 54-годишна водачка, и л.а. „Фиат“, управляван от 76-годишен водач. Водачката на форда не е спазила дистанция и ударила движещия се пред нея фиат, водачът на фиата е настанен в благоевградската болница с комоцио. Тестовете за употреба на алкохол на двамата водачи са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи при пожар в апартамент в Бобов дол е починал 72 годишен мъж. Той е живеел сам, сигналът за пожара е подаден от съседи, в жилището върху конвекторна печка е открит трупът на възрастния мъж. Огънят е нанесъл и значими материални щети. Причините за възникването на пожара се изясняват – образувано е досъдебно производство в РУ Бобов дол, трупът е закаран за аутопсия в Кюстендилската болница.