Вчера криминалисти от РУ Кюстендил са установили непълнолетно момиче, обявено от майката за издирване. Детето е открито в добро здравословно състояние в района на кв. „Герена“ на града, предадено е на майката.

Вчера служители на РУ Дупница са задържали 23-годишен местен жител за притежание на наркотично вещество. Процесуалните действия са проведени в условията на неотложност и в жилишето му са открити 400 грама канабис и електронна везна. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Работата по случая продължава под надзора на прокурор, образувано е досъдебно производство.

Вчера служители на РУ Дупница са установили извършителя на закана за убийство и нанесен побой на 41-годишен мъж от Сапарева баня, като му е причинил средна телесна повреда. Случаят е от 23 април, деянието бе извършено пред търговски обект в Сапарева баня. Нападателят е 26-годишен и е от Сапарева баня. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи чрез тел. 112 благоевградчанин е заявил в РУ Дупница, че е получил съобщение по мобилния си телефон от неизвестно лице, че откраднатият му автомобил и обявеният за издирване  е в района на пътя Дупница – Кюстендил, служители на РУ Дупница са установили на посоченото място лек автомобил „Нисан“, извършен е оглед от дежурна полицейска група, образувано е досъдебно производство по случая. Уведомен е дежурен прокурор.