27-годишен мъж е задържан от кюстендилски полицаи за притежание на наркотични вещества през нощта на 8 срещу 9 октомври. Служителите го спрели за проверка в района на кооперативния пазар в града, от младия мъж са иззети опаковка с канабис и опаковка с амфетамин. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случая е образувано бързо досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница в края на миналата седмица за притежание на наркотични вещества. 20-годишен младеж е проверен от полицаите на ул. „Ал.Батенберг“, от него е иззета саморъчно свита цигара от канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Притежателят е задържан с полицейска заповед. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Снощи в ОДМВР е постъпил сигнал за инцидент в заведение в кв. „Изток“ в Кюстендил, мъж е прободен с нож. Спорът, възникнал между мъж и жена, които живеят на семейни начала, жената му е нанесла прободна рана в областта на корема. Пострадалият е закаран в кюстендилската болница, направена му е операция. Жената е задържана с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил. Образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в полицията в Кюстендил е постъпил сигнал за извършена кражба на 43 стека цигари и 70 лв. от търговски обект в града. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, установено е, че проникването е осъществено чрез взлом, предприети са незабавни издирвателни действия и извършителят е установен и задържан – 34-годишен кюстендилец. Откраднатото е открито и иззето от него. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски полицаи са задържали извършител на кражба на мобилен телефон, портфейл с домументи и дебитни карти и 400 лв. Деянието е заявено в полицията в Кюстендил вчера в 16.00 ч, вещите са откраднати от л.а „Опел“, паркиран на ул. „Ал. Кънчев“ в града.Откраднатите вещи са открити и иззети. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил. Уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Рила в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол. Проверката е извършена на ГП Е 79, резултатът от направения с техническо средство тест на водача на л.а. „Опел“ е 1.47 промила. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в РУ Кюстендил в края на миналата седмица за управление на нерегистрирано МПС – мотопед. Проверката е извършена на ул. „Македония“ в града, водачът е 18-годишен.

Кражба на 2 бутилки уиски от магазин в Кюстендил и кражба на 4 кашона с дрехи от товарен автомобил, който е бил на паркинг на АМ „Струма“ са заявени чрез тел. 112 в края на миналата седмица. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, образувани са дознания в РУ Кюстендил и РУ Дупница по случаите.

Повреждане на чужда собственост е заявено в полицията в Дупница и Кюстендил – срязани са гуми на 3 автомобила, напръскани са и с боя. Образувани са дознания по случаите в РУ Дупница и РУ Кюстендил.

6 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилско в края на миналата седмица. 2 от тях са нанесли щети – в Дупница е изгорял пластмасов контейнез за отпадъци, пожарът е причинен поради небрежност, в с. Яхиново техническа неизправност в комбайн е причина за пожара, унищожени са зърнокомбайн и 3 тона зърно.