44-годишен мъж е задържан вчера от кюстендилски полицаи за притежание на наркотични вещества. По време на проведени специализирани действия криминалистите от ОДМВР са открили и иззели от жилището му стъклен буркан със суха зелена листна маса – канабис, и опаковка с бяло вещество на бучки – амфетамин, и електронна везна. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи при извършена проверка на л.а. БМВ , управляван от 34-годишен дупничанин,  полицаите установили, че водачът е употребил наркотично вещество. Тестът е направен с техническо средство. Проверката е извършена на ГП Е 79. Водачът е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница, взета му е кръв за анализ. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

50-годишен мъж от с. Мламолово е задържан вчера от бобовдолски полицаи за управление  след употреба на алкохол на нерегистриран мотопед. Проверката е извършена в селото.  Направеният му тест за употреба на алкохол е отчел резултат 2.65 промила. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. Бързо полицейско производство е образувана по случая в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

3 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН – Дупница, всички са причинени поради небрежност, щети не са допуснати. В село Самораново е предотвратено навлизането на огъня в овощна градина.