423 стръка канабис са изкоренили криминалисти от РУ Кюстендил от нива в землището на с. Лелинци в края на миналата седмица. Служителите са установили, че насажденията се отглеждат от 50-годишен кюстендилец и 49-годишната му съпруга. Двамата са задържани с полицейска заповед. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е образувано бързо полицейско производство за притежание на наркотично вещество. При извършени процесуални действия от жилището на  28-годишен дупничанин е иззета опаковка канабис. За случая е уведомена прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано в ОДМВР за притежание на наркотични вещества. Криминалистите установили в района на автогарата 39-годишен мъж от Ямбол, от когото са иззети опаковка марихуана и опаковка метамфетамин. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. За случая е уведомена прокуратурата. 

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница в края на миналата седмица за престъпление срещу интелектуалната собственост. Служителите са установили в търговски обект в града да се продават стоки от запазени търговски марки без съгласието на притежателя на правата. За случая  е уведомена прокуратурата.

Снощи на ул. „Спартак“ в Кюстендил л.а. „Пежо“, управляван от 40-годишна жена,  е блъснал домашно куче – белгийска овчарка, което е починало на място. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място.  Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано в края на миналата седмица в РУ Дупница за управление на нерегистрирано четириколесно МПС. 57-годишният водач е установен в гр. Бобошево. За случая е уведомена прокуратурата.

4-ма водачи са установени в края на миналата седмица на територията на областта да управляват МПС след употреба на алкохол. По случаите са образувани бързи полицейски производства – 1 в РУ Кюстендил, 3 в РУ Дупница. Водачите са задържани с полицейска заповед. За случаите е уведомена прокуратурата.

Вчера  при ПТП на пътя Дупница – Самоков е починал 15-годишен младеж. Лекият автомобил БМВ е пътувал от Ихтиман за Сапарева баня, водачът е загубил контрол над автомобила и  се е ударил в крайпатни храсти, преобърнал се е встрани от пътя. Трупът на загиналия е закаран за аутопсия, водачът и останалите пътници са с повърхностни наранявания по първоначални данни. Тестът за употреба на алкохол и наркотици на водача е отрицателен. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

Вчера 51-годишен водач на л.а. „Мерцедес“ е катастрофирал на ул. „Прогона“ в Кюстендил. Сам участник в движението е бил. Нанесени са щети на автомобила. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

В края на миналата седмица екипи на районните служби ПБЗН са оказали техническа помощ в 10 случая/отстраняване на паднали дървета и опасни предмети/, гасили са 1 пожар – техническа неизправност в л.а. Рено е причинила запалването, унищожен е двигателен отсек. Спасена е останалата част от автомобила.