Снощи в 20.50 ч е постъпил сигнал в полицията в Дупница за напрежение между жители на кв. „Гиздова махала“ в града. Предприети са незабавни действия от служители на реда, предотвратено е задълбочаване на конфликта, кой е бил инспириран поради направена забележка от водач на МПС за изненадващо засичане на пътя от друг водач. Трима от участниците в хулиганската проява са задържани с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница.Те са на възраст от 20,  25 и 41 години. По случая е заведен заявителски материал, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано вчера в РУ Дупница за притежание на наркотично вещество – от 45-годишен мъж в затворническото общежитие в с. Самораново са иззети 10 хапчета, които са реагирали на ксанакс при направения тест. За случая е уведомен дежурен прокурор.

42-годишен мъж е пострадал в ремонтна работилница в Бобов дол –нарушил е правилата за безопасност на труд и си е причинил порезна рана на дясната ръка с обилно кръвотечение. Оказана му е помощ в хирургично отделение на дупнишка болница. Досъдебно производство е образувано в РУ Бобов дол. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера – около 12.00 ч е възникнало ПТП на АМ „Струма“. Водачът на л.а. „Мазда“ е загубил контрол над автомобила, ударил се е в еластична ограда и се е обърнал в пропаст край пътя. Водачът и спътничката му са румънски граждани. П ътували са в посока Гърция. Жената е с фрактура на гръден прешлен. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор. 

Вчера екипи на РСПБЗН са оказали техническа помощ след постъпили 2 съгнала, гасили са 1 пожар, причинен поради небрежност – щети не са допуснати.