39-годишен мъж от с. Яхиново е задържан от служители на РУ Дупница за нанесен побой на бившата си партньорка, отнел й е мобилен телефон, портфейл с документи и 200 лв. Инцидентът е възникнал на автобусна спирка в Дупница. Пострадалата е закарана в дупнишка болница, след преглед е освободена. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е образувано бързо полицейско производство за управление на МПС след употреба на наркотично вещество.22-годишният водач на л.а. «Мерцедес» е проверен на ул. «Цар Освободител» в Кюстендил, взета му е и кръв за анализ.За случая е уведомен дежурен прокурор.

Двама кюстендилци на 36 и 48 години са  извършителите на кражба на вещи от къща в с. Соволяно на 12 юни. Установени са от служители на РУ Кюстендил, работата по образуваното досъдебно производство продължава, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявена кражба на инструменти от къща в града ; неизвестен извършител е счупил входна врата на здравно заведение в Кюстендил. Дежурна полицейска група е извършила оглед на местопроизшествията. Досъдебни производства са образувани по случаите.