42-годишен дупничанин е задържан вчера за притежание на наркотични вещества. Служителите извършили проверката на ул. „Свети Иван Рилски“ в града, от мъжа са иззети почти 4 грама канабис и опаковка амфетамин. Последвали са процесуални действия в жилището му, където са открити още наркотични вещества. Общото количество на иззетите наркотични вещества е 21.75 грама амфетамин и 16.53 грама канабис. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера призори в жилище в Кюстендил е възникнал скандал между 2 млади жени, който прераснал в сбиване. Едната е на 25 години, другата – на 32 години. 32-годишната е нанесла удари на приятелката си с телефон по главата, като й е причинила фрактура. Пострадалата е потърсила помощ в кюстендилската болница, другата жена е задържана с полицейска заповед. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

Вчера в РУ Бобов дол е постъпил сигнал за открит труп на куче в района на ЖП гарата на с. Големо село. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екип на РСПБЗН – Дупница, е гасил пожар в автомобил УАЗ, възникнал на ул. „Самоквско шосе“., унищожен е двигателен отсек, спасен е автомобилът. Причина за възникването на пожара е техническа неизправност. Няма пострадали хора.