Вчера служители на РУ Дупница са  задържали 27-годишен жител на с. Червен брег за притежание на наркотично вещество. При осъществени специализирани действия служителите открили в жилището, обитавано от него, 16.53 кг канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница вчера за управление на МПС след употреба на алкохол. 34-годишният водач на л.а. „Фиат“ е проверен на ул. „Орлинска“ в града. Дрегерът е отчел резултат 1.72 промила алкохол. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Задържан е с полицейска заповед.  За  случая е уведомен дежурен прокурор.

33-годишен кюстендилец е задържан вчера от местни полицаи за извършена кражба от къща в града. Част от откраднатите вещи са открити в дома му и са иззети/медни котли, градинска ножица, цървули/. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен пронкурор.

Вчера на строителен обект в с. Самораново е загинал 53-годишен строителен работник. Бил е затрупан от бетонна конструкция. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, по случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомена е Окръжна прокуратура – Кюстендил.

2 произшествия са обслужили вчера екипи на РСПБЗН – в Дупница пожарът е причинен поради небрежност, в близост до стадиона са горели сухи треви, противопожарният екип е спасил от опожаряване автосервиз; в Кочериново са отводнявали мазе на къща, причината е спукан водопровод.