В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 2-ма мъже за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка на ул. „Шейново“ в града служителите на реда са иззели от тях 2 опаковки канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Задържаните са на 27 и 36 години. Образувани са бързи полицейски производства по случаите, уведомен е дежурен прокурор.

21-годишен кюстендилец е задържан с полицейска заповед в края на миналата седмица за повреждане на чужда собственост. Повредил е задно панорамно стъкло на л.а. „Опел“, който е бил паркиран в местността „Гола Велика“ край Кюстендил. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица дупнишки полицаи са задържали 45-годишен водач на л.а. „Ленд Роувър“, той е управлявал след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 3.13 промила алкохол. Проверката е извършена на ГП Е 79. Пътните полицаи установили, че преди проверката водачът е причинил и леко ПТП – без пострадали. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявена кражба на пари от къща в с. Ябълково. При извършения оглед на място следи от взломяване не са установени, както и нарушаване на реда в къщата. По случая е образувано досъдебно производство.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са обслужили 11 произшествия в областта, 1 от пожарите е нанесъл щети. В къща в с. Ябълково са унищожени дограма, бяла, черна и компютърна техника, покъщнина. Причина за пожара е техническа неизправност, няма пострадали хора.