Снощи криминалисти от ОДМВР – Кюстендил, са установили в с. Яхиново 18-годишен местен жител с канабис. При извършената проверка от него са иззети 8 клончета полусуха зелена растителна маса и саморъчно направена цигара. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи пътни полицаи от Дупница са задържали 43-годишен от с. Яхиново за управление на МПС след употреба на наркотично вещество. Служителите извършили проверката на джип БМВ, управляван от местния жител, на улица „Река Джубрена“ в селото около 19.30 ч. Направеният тест с техническо средство на водача е реагирал на кокаин. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил са заявени кражба на ъглошлайф, 2 моторен триона, ръчен циркуляр и други инструменти от частен имот в кв. „Изток“ и повреждане на чужда собственост – счупени са 10 стъкла на общинска сграда в квартала. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.