Вчера в РУ Бобов дол е образувано досъдебно производство за нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа. При проверка на полицаи и служители на електродружеството е установено присъединяване чрез приспособления захранване на частен имот в с. Коркина. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. 19-годишен водач на л.а. „Ауди“ е управлявал с 2.05 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство. Полицаите са извършили проверката малко след полунощ на ул. „Венелин“ в града. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Сигнал за починал 49-годишен мъж в дома му в с. Ново село е получен вчера в полицията в Кюстендил. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, следи от насилие не са установени. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, по случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Вчера в РУ Кюстендил са постъпили 2 сигнала за извършени жилищни кражби – от единия апартамент са отнети 400 лв. и бижута, от другия – лаптоп и 100 лв. Произшествията са обслужени от дежурна полицейска група, образувани са досъдебни производства.

Вчера е подаден сигнал в РУ Дупница за извършена кражба от къща в града на телевизор, моторен трион и зарядно за акумулатор. Досъдебно производство е образувано по случая.