41-годишен мъж от с. Горна Козница е задържан вчера с полицейска заповед за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. При извършените процесуално-следствени действия кюстендилски полицаи са открили и иззели от дома му ловна пушка и 49 патрона от различен калибър. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за управление на МПС с неистински регистрационни табели,50-годишният водач е управлявал л.а. „Мерцедес“ в условията на отнето СУМПС. За случая е уведомен дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са образувани в РУ Дупница в края на миналата седмица – за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества. Единият водач е проверен в района на пътен възел „Дупница юг“, бил е зад волана на л.а. „Опел“ с 1.27 промила алкохол; другият водач е проверен на ГП Е 79 след употреба на канабис е управлявал л.а. Ситроен“ – тестовете на водачите са направени с техническо средство. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Рила е подаден сигнал от собственик на ферма в града, че е намерил в имота 5 мъртви бивола. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

През изминалата нощ бобовдолски полицаи са задържали 22-годишен местен жител за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка служителите са иззели от него 2 сгъвки с кафяво прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на 6 акумулаторни батерии от багажно отделение на л.а. „Пежо“. Проникването е осъществено чрез счупване на странично стъкло. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.