21-годишен кюстендилец е задържан с полицейска заповед за притежание на наркотично вещество. Полицаите са извършили проверката в събота в района на ул. „19 февруари“ и „Асен Златаров“- младежът изхвърлил кутията от цигари, в която се оказало, че има 12 грама марихуана. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са образувани в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол, 50-годишният водач на л.а „Опел“ е проверен в Дупница, дрегерът е отчел резултат 1.60 промила; 52-годишният водач на мотоциклет е проверен в района на с. Самораново, дрегерът е отчел резултат 1.24 промила алкохол в издишания въздух. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в РУ Дупница за престъпление против данъчната система. При извършена проверка в събота в имот в с. Баланово служителите на реда са открили техническо съоръжение за производство на алкохол, иззети са и 20 л наливен алкохол без акцизен бандерол. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В събота – около 17.30 ч е получен сигнал в РУ Дупница за извършена кражба на голяма сума пари от апартамент в града, които били в лева и чуждестранна валута. По данни на заявителя кражбата е извършена за времето от 10 до 14 август, когато семейството е отсъствало от града. При извършения оглед на място следи от взломяване на входната врата не са открити, работата по установяване на извършителя на деянието продължава РУ Дупница, образувано е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В събота е получен сигнал в полицията в Кюстендил за умъртвени 4 кучета в с. Брестница, при извършения оглед на място – близо до контейнер в махала на селото, кучетата нямат ушни марки, труповете им са закарани в РВМС – Кюстендил, за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил1 уведомен е дежурен прокурор.

8 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в петък в областта – в с. Каменичка Скакавица небрежност е причината за пожар в сухи треви и самозалесили се площи, огънят е обхванал площ от 50 дка, щети не са допуснати, спасени от опожаряване са 3 сгради.

В с. Николичевци късо съединение е причинило пожар в къща, унищожени са техника и имущество, спасени са 3 сгради от опожаряване.

Късо съединение в ел. табло в с. Ресилово е причинило пожар, изгоряло е ел.таблото.

Пожар в частен имот в кв. „Ценеви“ в Дупница е причинен поради небрежност, спасени от огъня са 2 сгради.

Пожар в къща в с. Блажиево е унищожил покривна конструкция, дограма. Спасена е сградата, няма пострадали хора. Пожарът е причинен от нагрят комин на печка на дърва.

8 пожара са гасени на територията на Кюстендилска облласт в събота – 2 от тях са нанесли щети. В Кюстендил се е запалил л.а. «Фолксваген», поради техническа неизправност, унищожен е двигателен отсек на автомобила; небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в землището на с. Горна Козница, унищожена е овощна градина – 1 дка.

6 пожара са гасили вчера противопожарните екипи – 1 от тях е нанесъл щети.В къща в с. Овчарци пожарът е причинен от късо съединение, изгоряла е покъщнина, 2 противопожарни екипа от Дупница са спасили къщата. Няма пострадали хора.

Тази сутрин възрастна жена, която пресичала пътното платно в района на пазара в Кюстендил, е била блъсната от л.а. «Мазда», пострадалата е закарана в кюстендилската болниза за преглед и оказване на помощ. Произшествието се обслужва от екип на РУ Кюстендил.