Вчера на територията на Кюстендилска област са възникнали 2 ПТП с пострадали.

В Дупница около 13.00 ч. на ул. „Седма рилска дивизия“ л.а. „Волво“, управляван от 42-годишен мъж от Стара Загора, отнема предимство на л.а.“Тойота“, управляван от 20-годишна жена от Дупница и движещ се по път с предимство и причинява ПТП. Водачката на тойотата е настанена в дупнишка болница с комоцио и без опасност за живота. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера около 17.00 ч е възникнало ПТП на кръстовището, образувано от улиците „Асен Златаров“ и „Е.Каранов“, между л.а. „Рено“ и л.а. „Ауди“. Реното е управлявано от 40-годишен кюстендилец, аудито е управлявано от 36-годишен кюстендилец. При произшествието са пострадали 5-ма – водачът и спътникът на реното, водачът и двете пътнички в аудито. Увредена е каменна ограда на частен имот, нанесени са сериозни щети на двата автомобила. Екип на РСПБЗН е оказал съдействие за извеждане от аудито на водача и пътничка. Всички са закарани в ЦСМП.. Водачът на аудито и 34-годишната пътничка са настанени за лечение в кюстендилската болница. Без опасност за живота са. 53-годишната пътничка в аудито е закарана за лечение в столична болница с опасност за живота. На водачите на автомобилите е взета кръв за анализ за употреба на алкохол и наркотични вещества.40-годишният водач на л.а. "Рено“ е задържан с полицейска заповед за 24 ч в ареста на РУ Кюстендил. Той е бил с отнето СУМПС. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор-

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на наркотично вещество. Пътни полицаи извършили проверка на л.а. „Опел“, управляван от 29-годишен кюстендилец. Тестван е с техническо средство, което отчело полошителен резултат на канабис. Проверката е извършена на кръстовището, образувано от улиците „Пролет“ и „Кокиче“ в града. Водачът е задържан с полицейска заповед за 24ч.За случая е уведомен дежурен прокурор.