Двама 17-годишни младежи са задържани вчера от кюстендилски полицаи за притежание на наркотично вещество. Проверката е извършена в жк „Запад“ в града, иззетото наркотично вещество от тяхе е канабис, видът му е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

25-годишен мъж от с. Яхиново е задържан с полицейска заповед за 24 часа за притежание на наркотично вещество. Полицаите извършили проверката в края на миналата седмица, откритото и иззето наркотично вещество е екстази – 8 таблети. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

Досъдебно производство е започнато в РУ Дупница за незаконно притежание на боеприпаси. При извършена проверка на л.а. „Пежо“ служителите открили и иззели 8 патрона. 27-годишният водач, който е от Сапарева баня, е задържан за 24 часа.

Бързо полицейско производство е започнато в края на миналата седмица в РУ Дупница за управление на нерегистриран мотопед и след употреба на алкохол. Резултатът на 40-годишния водач е .87 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена в с. Бистрица.

18-годишен мотоциклетист е задържан вчера в ареста на РУ Кюстендил за управление на мотоциклет след употреба на алкохол и причинено ПТП в града. Дрегерът е отчел резултат 1.39 промила. По случая е започнато досъдебно производство.

Снощи при ПТП между л.а. „Лада“ и л.а. „ Пежо“ са пострадали трима души, оказана им е помощ в кюстендилската болница. Инцидентът е възникнал на околовръстния път на Кюстендил. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Вчера в РУ Кюстендил са заявени 2 случая на повреждане на чужда собственост – входна врата на къща е взломена, повреден и счупен е инвентар; повредена е ограда на имот, местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, започнати са досъдебни производства по случаите.

4 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. 2 от тях са нанесли щети. В с. Еремия пожарът в къща е причинен поради строителна неизправност в комин, изгорели са 100 кв. м покривна конструкция, спасена е къщата от унищожаване, пожарът е угасен от 2 противопожарни екипа, няма пострадали хора.

Пожарът в къща в с. Бураново е причинен от късо съединение, огънят е унищожил 120 кв. м застроена площ и имущество, пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Рила, няма пострадали хора.