2 бързи полицейски производства са започнати вчера в РУ Кюстендил за притежание на наркотични вещества и 1 в РУ Бобов дол.

Задържани са 20-годишен водач на л.а. „Ауди“, от когото са иззети опаковка канабис и опаковка амфетамин, 24-годишна жена, от която са иззети 2 опаковки канабис. Притежателите на наркотичното вещество са задържани с полицейска заповед за 24 часа. В РУ Бобов дол е задържан 30-годишен водач на товарен автомобил „Мерцедес“, той е управлявал след употреба на наркотично вещество. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест и техническо средство. За случаите са уведомени дежурни прокурори.

Вчера кюстендилски полицаи са установили извършителите на 2 кражби – на мобилен телефон и на маратонки от къщи в кв. „Изток“, откраднатите вещи са иззети от извършителите, образувани са преписки по случаите.

Вчера в РУ Дупница е заявено повреждане на чужда собственост – срязани са гуми на л.а. „Фолксваген“, паркиран на ул. „Раковски“ в града. По случая е започнато досъдебно производство.