В землището на гр.Сапарева баня група мъже са нанесли побой на 39-годишен софиянец, пострадалият е настанен в столично здравно заведение за лечение със счупена горна челюст. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, работата по установяване на нападателите продължава, уведомен е дежурен прокурор.

През нощта на 18 срещу 19 май в кафене в Кюстендил 28-годишен мъж в нетрезво състояние е предизвикал сбиване с клиенти и персонала, повредил е инвентар на заведението. Задържан е от служители на РУ Кюстендил, съставен му е акт по УБДХ, уведомен е дежурен съдия.

В края на миналата седмица след семеен скандал 30-годишен мъж от село Овчарци е възпроизвел няколко изстрела с газов пистолет на улица в селото. Задържан е от служители на РУ Дупница за 24 часа, пистолетът е предал доброволно. По случая е започнато досъдебно производство.

В края на миналата седмица полицаи от РУ Рила са установили извършителя на кражба на велосипед. Велосипедът е бил пред заведение в гр. Кочериново. Извършителят на кражбата е 46-годишен мъж от Дупница, от него е иззет велосипеда с протокол за доброволно предаване, по случая е образувано досъдебно производство.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявена кражба на пари. Работеща на бензиностанция оставила закратко без надзор 690 лв. По случая е започнало досъдебно производство.

В края на миналата седмица е заявена кражба на ечемик на зелено от имот в землището на с. Багренци. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

В събота 33-годишен водач на л.а. „Сеат“ е загубил контрол над автомобила и се е преобърнал встрани от пътя. Пострадал е 45-годишен пътник – с контузия на окото е закаран в столично здравно заведение за лечение. Инцидентът е възникнал на ГП Е 79. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

В събота водач на л.а. „Стар“ е причинил ПТП на пътя Кюстендил – София, нанесъл е сериозни щети на автомобила и мантинела. Напуснал е местопроизшествието, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера дупнишки пътни полицаи са установили 15-годишен неправоспособен водач на нерегистриран мотопед. Момчето е от с. Бистрица. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

3-ма водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол -2, и наркотични вещества -1, са установени в Кюстендилско миналата седмица. По случаите са започнати бързи полицейски производства – 1 в РУ Кюстендил, 2 в РУ Рила, уведомени са дежурни прокурори.