Вчера служители на РУ Кюстендил са установили 19-годишна жена, която е направила опит да извърши кражба на метални елементи за машини от фирмен склад в града. Сигналът за проникване в имота е подаден от служител на фирмата. Предприети са незабавни действия от полицаите и извършителката е установена и задържана. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на РУ Кюстендил са задържали 33-годишен мъж от с. Гергевец за повреждане на чужда собственост – срязал е предна лява гума на автобус, паркиран на ул. „Цар Освободител“. Веднага след подаването на сигнала в полицаите са предприели издирвателни действия, извършителят е установен. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при извършване на проверка на л.а. „Мерцедес“, управляван от 27-годишен мъж от с. Шишковци, пътните полицаи установили, че автомобилът е с прекратена регистрация. Проверката е извършена на ул. „Мориц Леви“ в Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на алкохол. 42-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ е управлявал с 2.41 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство. Проверката е извършена от пътни полицаи в с. Соволяно. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. Задържан е с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Служители на РУ Кюстендил са установили водачите на л.а БМВ и „Мерцедес“, които са участвали в нерегламентирано състезание по път отворен за обществено ползване/пътят е Кюстендил-София/ в района на с. Ябълково, което е довело до нарушаване на пропускливостта за останалите участници в движението и е създало предпоставки за ПТП. На участниците в нерегламентираното състезание са съставени АУАН. За това деяние ЗДвП предвижда наказание лишаване от правоуправление за 12 месеца, глоба от 3000 лв. и спиране от движение на автомобилите за срок от 3 месеца. Сигналът за нерегламентираното състезание е постъпил в полицията в Кюстендил в неделя около 14.30 ч.

Вчера в РУ Бобов дол е постъпил сигнал за неправомерно присъедиянаване на частен имот към електропреносната мрежа, което е създало условия за непълно отчитане на потребената енергия. По случая е образувано досъдебно производство.

Тази нощ е въвзникнал пожар в ла. „Фолксваген Голф“, паркиран на ул. „Антим Първи“ в Кюстендил, сигналът е постъпил малко след 2.30 ч.

Унищожен е двигателен отсек, предно стъкло и табло. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Кюстендил. Причините за възникването на пожара се изясняват от РУ Кюстендил.