Бързо полицейско производство е започнато в РУ Кюстендил вчера за притежание на наркотично вещество. Опаковка хероин са открили и иззели полицейски служители при извършена проверка на 38-годишна жена на ул. „Банска“ в града. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Притежателката на наркотичното вещество е задържана с полицейска заповед в ареста на РУ – Кюстендил. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Рила е подаден сигнал от 75-годишен жител на с. Пороминово, че от дома му е открадната голяма сума пари. По данни на заявителя кражбата е извършена за времето от декември 2020 г. до 31 януари 2021 г. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, образувано е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, са гасили пожар в къща в с. Соволяно. Огънят е унищожил 2 врати, домакинско имущество, 2 куб. м дърва за огрев. Опушени са 20 кв. м стени. Няма пострадали хора. Причина за възникването на пожара е небрежно боравене с отоплителен уред.